FAQs sobre la dissolució de l'Imperi espanyol el 2029 (CAT)

Resposta als dubtes i confusions més freqüents sobre la previsió que fa la Matemàtica de la Història en relació a la desfeta de l'Imperi espanyol per a l'any 2029.

Realment la Matemàtica de la Història (MH) és fiable?
Fins avui ha encertat totes les previsions fetes a partir dels anys 30 del segle XX. Ex: reunificació d'Alemanya, caiguda de l'URSS, pèrdua progressiva de les colònies britàniques i franceses, desfeta de Iugoslàvia, domini progressiu de la Xina...entre altres.

Qui preveu la dissolució espanyola per al 2029?
El farmacèutic i filòsof de la història Alexandre Deulofeu (L'Armentera, 1903 – Figueres, 1978), creador de la Matemàtica de la Història una teoria de base científica sobre l’evolució futura política, social i cultural dels pobles i civilitzacions.

Quan fa pública aquesta previsió del 2029?
L'any 1977 en el seu llibre «La segona onada imperial a Europa».

Per què la data del 2029?
Dins de cada civilització es donen alternativament tres períodes amb etapes de fragmentació de 650 anys i d'unificació territorial de 1050 anys. I dins d'aquesta etapa d'unificació sorgeixen progressivament els imperis que, de mitjana, duren 550 anys. (Veure vídeo explicatiu). La unió dels regnats dels Reis Catòlics el 1479, deu anys després del seu casament, és el tret de sortida a l'Imperi espanyol que hauria d'acabar aproximadament 550 anys després, és a dir el 2029.La dissolució total de d'Imperi espanyol es preveu pel 2029. Encara haurem d'esperar 10 anys?
No necessàriament. Els imperis duren de mitjana 550 anys. Per tant, com a tal mitjana, l'espanyol pot durar-ne 540, 543 o 539. La previsió de desfeta de l'Imperi rus , configurat en la seva darrera etapa en l'URSS, es va avançar 9 anys, del 2000 al 1991. El cas espanyol ja es situa en un marge d'error de només l'1,8%, som a l'any 540 dels 550 de mitjana.

La independència de Catalunya està garantida, segons la Matemàtica de la Història?
No. La independència de Catalunya és un resultat plausible en tant que la metròpoli de Madrid perd tot el seu poder. Com s'articularà la part dissolta de la Península Ibèrica és una incògnita. Pot ser a base d'estats independents, o d'unes quantes federacions o una confederació total o parcial de l'extint Estat espanyol, potser fins i tot amb Portugal...Lògicament, per formar part d'una confederació, per exemple, abans cal ser independent. En qualsevol cas serà Catalunya qui decideixi la fórmula, però amb supervisió alemanya implícita o explícita.

Què vol dir que «serà Catalunya qui decideixi la fórmula, però amb supervisió alemanya implícita o explícita»?
Catalunya viurà sota el control, o potser més ben dit supervisió, d'Alemanya que és qui dominarà l'Europa occidental en els propers 200 anys. El domini que pertoca ara a Alemanya és pacífic i conservador, és a dir, respectarà les identitats nacionals i la pluralitat de nacions vernacles que recuperaran la seva sobirania com passarà en altres imperis en progressiva dissolució com el francès o el britànic que s'aniran debilitant en els propers 120-130 anys, aproximadament. Alemanya només serà agressiva si és atacada i li tocarà posar pau allà on sorgeixin conflictes dins l'Europa occidental. Ras i curt, es tendirà a una Unió Alemanya Europa o, si es vol, Unió
Europea Alemanya.

Com s'arribarà a la dissolució espanyola?
La Matemàtica de la Història no diu com han de succeir els esdeveniments sinó què passarà i la seva tendència. El que passarà és que aproximadament al voltant de l'any 2029, sigui ara o el 2037, cal insistir, l'Estat espanyol com el coneixem quedarà dissolt i la metròpoli de Madrid perdrà absolutament tot el seu poder.

L'imperi espanyol només desapareixerà gràcies al procés català?
El conflicte de l'Estat espanyol amb Catalunya pot ser un detonant però no necessàriament l'únic. Com tot imperi en la seva fase final la corrupció i la implosió financera també hi té un paper cabdal. La independència de Catalunya pot ser una causa o una conseqüència de la dissolució d'Espanya. Però el caos posterior a l'octubre de 2017 no ha debilitat la causa catalana? Segons la Matemàtica de la Història ens trobem instal·lats en el caos que afecta tots els àmbits i actors en concurrència i que típicament precedeix la fi definitiva del nucli imperial, en aquest cas Madrid. La mala gestió d'aquest moment propicia la intervenció d'altres imperis. Ara mateix només es pot intervenir amb eficàcia des de Berlín.