08 Cursos i conferències


Si sou una entitat, institució o centre de formació interessat en la Matemàtica de la Història us podem oferir cursos i conferències sobre la figura d'Alexandre Deulofeu, la seva teoria i/o la seva aplicació pràctica.
 

Per exemple:
 

«Alexandre Deulofeu, l'historiador del futur»

Qui era Alexandre Deulofeu? Què el va portar a trobar la clau de volta de la Història? I com va afaiçonar la seva teoria? Què pretenia amb la Matemàtica de la Història? Té sentit parlar d'un historiador del futur quan tots estudien el passat? Té solidesa la prospectiva històrica? Un recorregut pel llegat intel·lectual del farmacèutic de Figueres que no deixa indiferent ningú. Una conferència per entendre la gènesi i el personatge que a partir de l'estudi del passat s'atreveix a pronosticar els esdeveniments de futur amb un encert esfereïdor aplicant el mètode científic.
 

«2029, quan es pon el sol»

Com podem entendre l'evolució de la Península Ibèrica des de la Matemàtica de la Història un cop desaparegui l'Imperi espanyol cap al 2029? Quin paper hi té Catalunya? Cap on va la relació Catalunya-Espanya? Quin és l'avenir dels pobles ibèrics dins del marc europeu en els propers dos-cents anys? Una Europa que viurà dos processos oposats i paradoxals. L’atomització dels vells estats nascuts amb la modernitat i l’aparició de forces centrípetes que acostaran les velles nacions vernacles a l’òrbita d’una Alemanya que de mica en mica assumirà el seu paper director. No hi ha bons ni dolents, senzillament hi ha uns temps històrics que assenyalen el que s’ha de fer per no caure una i altre vegada en els mateixos errors.
 

«El procés artístic segons la Matemàtica de la Història»

El debat al voltant de l'art sembla coincidir en un punt. No hi ha unanimitat sobre la seva definició. La subjectivitat permet tot tipus d'elucubracions i malabarismes. D'acords i desacords. Durant aquesta sessió ens aproximarem a les manifestacions plàstiques que defineixen a les societats al llarg dels temps i com la Matemàtica de la Història ens assenyala perquè toca el que toca a cada època. Quin sentit té el romànic, per exemple? Per què a la pintura es reflecteixen determinats temes i moments i en quines condicions? Per què hi ha moments en determinats indrets que les noves idees s'assequen i només es pot recórrer a la reproducció estètica del passat?
 

Totes les sessions són impartides per l'historiador Juli Gutiérrez Deulofeu, nét del creador de la Matemàtica de la Història. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.